Χατζηδάκης σε ΟΤΟΕ: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 8άωρου

Καθησυχαστικός ως προς την κατάργηση του 8αώρου, εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο σκέλος της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες στις επικουρικές συντάξεις.

Αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει η κυβέρνηση το προσεχές χρονικό διάστημα σχετικά με την αναμόρφωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι στόχος είναι να βελτιωθεί η αξιοπιστία και η διαφάνεια στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια θεσμικής αμφισβήτησης του. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει νομοθετικά, ενώ ειδικά για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων διευκρίνισε ότι ζητούμενο είναι να εκσυγχρονιστεί το καθεστώς της διευθέτησης του ωραρίου και των υπερωριών, με βάση τα ισχύοντα στις περισσότερες χώρες Ε.Ε. «Θα κινηθούμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά.