«Όσο ωρύεται ο κ. Βρούτσης και οι βουλευτές της Ν.Δ., τόσο οργίζονται οι συνταξιούχοι»

«Όσο ωρύεται ο κ. Βρούτσης και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ., τόσο οργίζονται οι συνταξιούχοι», είναι η απάντηση που επεφύλασσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, στον βουλευτή της Ν.Δ. που μόλις είχε κατέλθει του βήματος, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις συνεχείς μειώσεις συντάξεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την «σωτηρία του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης» και επισήμανε ότι «το 2014, το πραγματικό ταμειακό έλλειμμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ήταν 744 εκατομμύρια ευρώ, εκτός των 2,5 δισ. που οφείλονταν στις συντάξεις».

Είπε ακόμη, ότι το 2014, 169.000 συντάξεις περίμεναν χρόνια να εξυπηρετηθούν. «Σήμερα, οι συντάξεις που απομένουν να εξυπηρετηθούν είναι 52.000, και με το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει όλες οι υποχρεώσεις για έναν κόσμο που περιμένει χρόνια να πάρει τη σύνταξή του» είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός απευθύνθηκε προσωπικά στον τομεάρχη της ΝΔ Γιάννη Βρούτση: «Ξεχάσατε να πείτε ότι με τον Ν.4052/2012, η μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα ήταν 57% – οριζόντια μείωση. Καθαρά πράγματα. Και αυτή η αλήθεια πρέπει να ακουστεί για άλλη μια φορά, και δεν δικαιούται κανείς να ωρύεται από τη Ν.Δ., διότι όσο ωρύονται οι βουλευτές της Ν.Δ., τόσο οργίζονται οι συνταξιούχοι που είδαν όλα αυτά τα χρόνια να καταβαραθρώνεται η ζωή τους και να φτάνει σε τέτοιο επίπεδο, που έγινε για όλη την Ευρώπη παράδειγμα προς αποφυγή της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα», είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

«Είναι ντροπή να λέγονται πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια – και μάλιστα να ωρύεται ένας από τους πρωτεργάτες της καταστροφής αυτής», συνέχισε ο υφυπουργός. «Πώς είναι δυνατόν να ωρύεται; Εγώ ξέρω ότι το συναίσθημα του θυμού έχει ένα έναυσμα αδικίας. Πού αδικήθηκε ο κ. Βρούτσης; Αδικήθηκε επειδή εμείς παλεύουμε να ανατρέψουμε ό,τι μπορούμε στον ορυμαγδό των μέτρων που προηγήθηκαν; Αδικείται επειδή φέραμε για πρώτη φορά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με πλεονάσματα; Αδικείται επειδή σταματήσαμε τη διαρκή κατάρρευση που συνοδευόταν από συνεχείς μειώσεις; Μήπως επειδή καταφέρνουμε να δώσουμε πολύ πιο γρήγορα τις συνταξιοδοτικές και όλες τις παροχές στον κόσμο που περιμένει; Είναι αυτοί λόγοι για να θυμώνει ο κ. Βρούτσης;», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ