120 δόσεις για χρέη στα Ταμεία: 36.000 αιτήσεις σε μια βδομάδα!

Μέσα σε μία εβδομάδα υποβλήθηκαν 36.000 αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία σε έως 120 δόσεις.

Το στοιχείο αυτό που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την ανταπόκριση που έχει τύχει έως τώρα η ρύθμιση, αφού η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της συνέπεσε με τις τριπλές εκλογές του σαββατοκύριακου (αυτοδιοικητικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές) και όπως είναι λογικό, ατόνησε κάπως το ενδιαφέρον.

Παρόλα αυτά υπήρξαν περίπου 29.000 μη μισθωτοί – οφειλέτες, οι οποίοι έσπευσαν να ρυθμιστούν και να καρπωθούν τις σημαντικές εκπτώσεις που προβλέπει η διαδικασία, τόσο για την κύρια οφειλή, όσο και για τις προσαυξήσεις.

Επίσης, περισσότεροι από 7.000 οφειλέτες – εργοδότες ακολούθησαν την ίδια επιλογή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι επισκέψεις στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υπερέβησαν τις 165.000 μέσα σε μία εβδομάδα.

Επιπλέον, από το σύνολο των οφειλετών που ήδη εντάχθηκαν στη ρύθμιση υπάρχουν 1.500 οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ασφαλισμένων που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και έως τώρα αδυνατούσαν να βγουν στη σύνταξη επειδή είχαν χρέος προς τα Ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση, χρόνος υπάρχει για τους ασφαλισμένους για να επιλέξουν τι θα πράξουν, αφού η ρύθμιση θα παραμείνει ενεργή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε και:

Διαβάστε και: