120 δόσεις: Παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου για ένταξη στη ρύθμιση

Παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου, έδωσε το υπουργείο Εργασίας, στη ρύθμιση οφειλών για χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η ρύθμιση των 120 δόσεων όπως είναι γνωστή, έχει βοηθήσει έως τώρα, ώστε να ενταχθούν σε αυτή οφειλές που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, ενώ έχουν υποβληθεί περισσότερες από 370.000 αιτήσεις.

Του Χάρη Δημητρίου

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, διαπιστώθηκε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από πολίτες – οφειλέτες που θέλουν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης. Αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε η ολιγοήμερη παράταση.

Όπως δήλωσε σχετικά, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης: «Δίνουμε παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019 σε όλους τους οφειλέτες για την συμμετοχή τους στην ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στην ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».