120 δόσεις: 7.000 αιτήσεις σε λιγότερες από 24 ώρες – «Ένεση» για τα έσοδα του ΕΦΚΑ η ρύθμιση

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεπέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 7.000, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των οφειλετών να ξεμπερδέψουν με τα χρέη τους.

Του Χάρη Δημητρίου

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι την πρώτη ημέρα η διαδικασία κύλησε ομαλά και το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν μεγάλο. Βέβαια, για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της ρύθμισης θα πρέπει να λειτουργήσει η διαδικασία υπό πιο… ομαλές συνθήκες με την έννοια ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Όμως, ακόμα και έτσι τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Η ρύθμιση αποτελεί μια βασική παράμετρο που έχει υπολογίσει ο ΕΦΚΑ ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ταμείου τα οποία βρίσκονται εδώ και ένα δίμηνο σε πτωτική πορεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του asfalistiko.gr τα έσοδα του Απριλίου ήταν κατά 20% μειωμένα σε σχέση με ένα δίμηνο νωρίτερα, δηλαδή με το Φεβρουάριο.

Το στοιχείο αυτό έχει προβληματίσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς θα έπρεπε να έσοδα να έχουν αυξηθεί ελέω και της σημαντικής αύξησης που συντελέστηκε στον κατώτατο μισθό, αλλά και της βελτίωσης της αγοράς εργασίας, λόγω της εποχικής απασχόλησης μιας και ξεκινάει η θερινή τουριστική περίοδος. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η θετική πορεία της ρύθμισης αναμένεται να αποτυπωθεί αρχικά στα έσοδα του Μαΐου, αλλά κυρίως από τον Ιούνιο και μετά. Βέβαια η ρύθμιση έχει ημερομηνία λήξης στα τέλη Σεπτεμβρίου. Έτσι, το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο.

Διαβάστε και: