Ακούς διαμαρτυρόμενε για τους πλειστηριασμούς; Εσύ θα φταις αν οι τράπεζες χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση

Τα ’μαθες τα νέα διαμαρτυρόμενε που τρέχεις κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία και δεν αφήνεις να γίνουν οι πλειστηριασμοί; Η κυβέρνηση (που βγάζει τη χώρα απ’ τα μνημόνια) κατέθεσε στη Βουλή σήμερα τροπολογία για σένα.

Ναι, ειδικά για σένα που προκαλείς «απλή σωματική βλάβη ή απειλείς με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης».

Για σένα είναι η τροπολογία και να ξέρεις ότι από τούδε η πρακτική σου τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), οι οποίες αφορούν όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους.

Τ’ άκουσες, λοιπόν; Φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο. Εσένα αφορά, εσένα που μπουκάρεις με το έτσι θέλω στις αίθουσες και δεν επιτρέπεις να διεξαχθούν ομαλά οι διαδικασίες.

Και για να ξέρεις, δεν είναι απλά ότι εμποδίζεις την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών -αυτό η κυβέρνηση (που βγάζει τη χώρα απ’ τα μνημόνια) μπορεί και να στο συγχωρούσε. Δεν είναι απλά ότι προστατεύεις τη βίλα στην Κηφισιά και στην Εκάλη. Το θέμα, διαμαρτυρόμενε, είναι ότι υπονομεύεις (εν αγνοία σου;) το υπέρτερο δημοσιονομικό και δημόσιο συμφέρον.

Κι επειδή δεν φημίζεσαι για το μυαλό σου, η κυβέρνηση (που βγάζει τη χώρα απ’ τα μνημόνια) με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας σε βάζει στη θέση σου: «Οι ρυθμίσεις αυτές», λέει, «υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Άκουσες διαμαρτυρόμενε; Άσε τα παραμύθια που ξέρεις για αλληλεγγύη στους φτωχούς που χάνουν τα σπίτια τους κι άλλα τέτοια αστεία. Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Υπέρτερο δημοσιονομικό συμφέρον, όχι παίξε γέλασε…

Κι αν το σκεφτείς σοβαρά -αν μπορείς διαμαρτυρόμενε να κάνεις κάτι τέτοιο- θα δεις ότι η κυβέρνηση (που βγάζει τη χώρα απ’ τα μνημόνια) εσένα προστατεύει, για σένα καταθέτει μια ακόμα τροπολογία, εσένα νοιάζεται.

Σκέψου να πάνε οι τράπεζες για νέα ανακεφαλαιοποίηση με τα λεφτά του κοσμάκι, σκέψου να χρειαστούν καμιά 50αριά ακόμα δισεκατομμύρια που θα γραφτούν και πάλι στο δημόσιο χρέος;

Θα μπορείς, διαμαρτυρόμενε, αλληλέγγυε ή όπως αλλιώς σε λένε, να ξανακοιταχτείς στον καθρέφτη; Θα μπορείς ν’ αντέξεις τέτοιο άγος;

Για σκέψου λίγο πιο σοβαρά…

Για την υπογραφή
Τζλόχτ’ς