Ο πιο ξεδιάντροπος δεκάρικος!

Εάν δεν εφάρμοζαν πολιτική, εάν δεν εφάρμοζαν μνημόνια, εάν δεν ήταν στο «τιμόνι» της χώρας, εάν δεν διαμόρφωναν διεθνείς «συμμαχίες» μέσα από πολύ συγκεκριμένες και προσεκτικά επιλεγμένες κινήσεις, σίγουρα θα αποτελούσαν ένα πολύ καλό case study (που λένε και στο χωριό μου) για ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες κ.λπ.

Ο λόγος για την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές που κάθε μέρα δίνουν μαθήματα για το πώς υλοποιείται με μεγάλη ευκολία το είπα-ξείπα, πώς «άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ», παραπέμποντας όλο και πιο πετυχημένα, είναι η αλήθεια, στην ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου: «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα».

Η χτεσινή νέα σφαγή των Παλαιστινίων (66 νεκροί, δολοφονημένοι σωστότερα, μέχρι στιγμής) από το κράτος του Ισραήλ, από το κράτος – δολοφόνο στην περιοχή μας, εξόργισε τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Η λαλίστατη βουλευτίνα άστραψε και βρόντηξε από το βήμα της Βουλής. Αφού χαρακτήρισε δολοφονική την επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών, τόνισε ότι «συμπεριφορές Πόντιου Πιλάτου και ίσων αποστάσεων, σε μια κυνική προσπάθεια εξομοίωσης του θύτη με το θύμα, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» και ζήτησε την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη της μαζικής δολοφονίας, «χωρίς ναι μεν αλλά και ειδικά από μία χώρα όπως η Ελλάδα, της οποίας οι ιστορικοί δεσμοί με την Παλαιστίνη παραμένουν άρρηκτοι».

Κι αμέσως κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται ποιες συμπεριφορές ίσων αποστάσεων στηλιτεύει -και ορθά- η κ. Καββαδία; Και, επίσης, λογικά ανατρέχει στην αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Τόμπολα…

Στον Κοτζιά τα «χώνει», λοιπόν, η κ. Καββαδία. Την κυβέρνησή της χαρακτηρίζει «Πόντιο Πιλάτο», της οποίας οι τακτικές των ίσων αποστάσεων «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Καλά, δεν βρήκε τίποτα να πει τόσο καιρό τώρα η κ. Καββαδία για την επιλογή Τσίπρα να κάνει την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο του κράτους – δολοφόνου; Οι πρόσφατοι (έχουν προηγηθεί πολλοί) εναγκαλισμοί του πρωθυπουργού της με τον σφαγέα – Νετανιάχου στην Κύπρο δεν την… ξένισαν καθόλου;

Πόσο ποιο ξεδιάντροπος μπορεί να είναι ένας δεκάρικος που εκφωνείται πάνω σε δολοφονημένους Παλαιστίνιους; Πόσο ποιο ξετσίπωτος μπορεί να είναι ένας δεκάρικος που εκφωνείται πάνω σε δολοφονημένα παιδιά; Πόσο ποιο ξεδιάντροπος μπορεί να είναι ένας δεκάρικος που εκφωνείται πάνω σε περισσότερους από 2.500 τραυματίες από τα δολοφονικά πυρά Ισραηλινών στρατιωτών;

Για την υπογραφή
Τζλόχτ’ς