Άγονος ο πλειστηριασμός για τα ακίνητα της Philkeram Johnson όπου βρίσκεται και η ΒΙΟΜΕ

Άγονος κηρύχθηκε ακόμη ένας πλειστηριασμός ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας Philkeram Johnson, καθώς ούτε στη σημερινή διαδικασία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλειοδότη. Ο πλειστηριασμός αφορούσε 15 οικόπεδα, το τίμημα των οποίων ανήλθε σε 22,6 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πλειοδοτικές διαδικασίες, στις 25 Ιανουαρίου και την 1η Μαρτίου. Εφόσον και τότε δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το δικαστήριο θα προσδιορίσει νέα χαμηλότερη τιμή έναρξης. Το αρχικό τίμημα είχε προσδιοριστεί σε 33 εκατ. ευρώ, αλλά μετά από τέσσερις άγονους πλειστηριασμούς, το τίμημα κατέβηκε στα 22,6 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία, εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, θυγατρικής της Philkeram Johnson, συνεχίζουν την παραγωγή (σαπούνια, καθαριστικά είδη κ.ά.) χρησιμοποιώντας ένα μέρος του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της μητρικής, ενώ ζητούν μία βιώσιμη λύση για το εγχείρημά τους.

Την ίδια ώρα, οι πρώην εργαζόμενοι της Philkeram Johnson ελπίζουν ότι θα πουληθούν τα ακίνητα, ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Στ.Τ.