Άδειες διαμονής και ενισχύσεις στους 335 μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας

Για χορήγηση άδειας διαμονής, η οποία θα δίνει και τη δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων απευθείας στους 335 μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας, έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «μετά την έρευνα για τις συνθήκες εργασίας των πληγέντων από την πυρκαγιά μεταναστών εργατών γης, υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Αμαλιάδας, ζητώντας να διερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές η παράνομη και με ιδιαίτερα επαχθείς όρους απασχόληση των 355 εργατών, η οποία επισύρει ποινικές κυρώσεις».

«Με την ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας», τόνισε, «δίνεται η δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στους μετανάστες εργάτες γης, οι οποίοι απασχολήθηκαν με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας. Επομένως, ολοκληρώνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να τύχουν της προστασίας που τους αρμόζει, αξιοποιώντας στο έπακρο τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία. Με τη χορήγηση άδειας διαμονής θα υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων απευθείας στους μετανάστες, κάτι που θα γίνει το ταχύτερο δυνατό».