Άκαρπη η τριμερής για τους σε διαθεσιμότητα 170 εργαζόμενους της Χαλυβουργικής

Άκαρπη απέβη, τελικά, η σημερινή τριμερής στο υπουργείο Εργασίας για τους 170 εργαζόμενους της Χαλυβουργικής που τίθενται από την εταιρεία σε διαθεσιμότητα.

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, όπως είναι λογικό, αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει για ακόμη μία φορά σε τρίμηνη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «σήμερα εργαζόμενοι, διοίκηση και υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, μία συνάντηση που απέβη άκαρπη με δεδομένο το γεγονός ότι οι διοικούντες την Χαλυβουργική, δεν κάνουν πίσω στην απόφασή τους».

«Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι μιας ιστορικής βιομηχανίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «να οδηγούνται στην απόγνωση, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να τους χρησιμοποιήσουν είτε για να ασκήσουν πίεση για την επίτευξη Οικονομικών συμφωνιών, είτε ως «κομπάρσους» σε ενδοεπιχειρησιακές διαμάχες μεταξύ των μετόχων. Καλούμε τη διοίκηση της χαλυβουργικής να πάρει πίσω την απόφασή της και να σταθεί στο ύψος της ιστορίας και του ονόματος της συγκεκριμένης βιομηχανίας».