Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων

Σε αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων προχώρησε σήμερα η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), μετά τη νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για χορήγηση αύξησης 2%, τόσο για τη Συλλογική Σύμβαση των Ακτοπλοϊκών όσο και των Μεσογειακών – Τουριστικών πλοίων, για το έτος 2018, αναδρομικά από 1/1/2018.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, «με την πρόταση του ΣΕΕΝ ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις, ωστόσο οι ναυτεργάτες, παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντας χειροπιαστές λύσεις από τους κυβερνώντες και την εργοδοσία για την επίλυση και των λοιπών προβλημάτων του κλάδου σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας».

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τροποποιήσεις ή αλλαγές των δρομολογίων. Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες αρχίζουν τα δρομολόγια άμεσα.

Θυμίζουμε ότι χτες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία, η οποία άρχισε στις 6 σήμερα τα ξημερώματα και έληγε το πρωί της Τετάρτης, με προοπτική κλιμάκωσης, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών είχαν ως αιχμή τις μισθολογικές αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις του 2018, χωρίς να υποτιμάται και να υποβαθμίζεται η σημασία των εξίσου καυτών αιτημάτων του κλάδου (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, φορολογικό, ανεργία και μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανική σύνθεση πληρωμάτων κλπ.)