Ένσταση κατά της απόφασης για την πώληση του ΟΛΘ κατέθεσαν οι εργαζόμενοι

Φωτό αρχείου

Ένσταση-αίτηση αναθεώρησης κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον προσυμβατικό έλεγχο της πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) κατέθεσαν σήμερα στο Δικαστήριο οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην παραχώρηση του λιμανιού.

«Το σκεπτικό της κίνησής μας είναι ότι με την εκποίηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ δεν τηρείται το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο για τις δημόσιες συμβάσεις και οι αρχές διαφάνειας, ενώ δεν υπάρχουν και ρήτρες διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και των δημόσιων εσόδων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Φανή Γουργούρη, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΛΘ.

Δεδομένου ότι μετά το πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ), η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ο φάκελος θα οδεύσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν αντίστοιχη παρέμβαση και στο συγκεκριμένο όργανο.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα υποστείλουμε μέχρι τέλους τη σημαία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο τρόπο. Μετά τη παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να ματαιώσουν την εκποίηση, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και την ενεργή ανάπτυξη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική και εθνική οικονομία», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Αλ.Γ.