Έφοδος του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά – Πρωτοφανής ενέργεια στα συνδικαλιστικά χρονικά!

Για «πρωτοφανή ενέργεια στα συνδικαλιστικά χρονικά», κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας «τη χθεσινή, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.ά.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!».

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση-καταγγελία η ΑΔΕΔΥ, «πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε “επίσκεψη” στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά(!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών(!) κ.ά.».

«Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους. Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, όπως και όλων των Σωματείων του Δημόσιου Τομέα διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο».

«Αποτελεί πρόκληση η ενέργεια του ΣΔΟΕ να κυνηγά με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή και το ξεζούμισμα των εργαζομένων».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, για τη συγκεκριμένη ενέργεια του ΣΔΟΕ, που δεν έχει προηγούμενο, στα συνδικαλιστικά χρονικά και θυμίζει άλλες εποχές. Δηλώνει, δε, ότι οι εκφοβιστικές αυτές ενέργειες δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη δράση των συνδικάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ «καλεί όλες τις Ομοσπονδίες και όλα τα σωματεία του Δημοσίου να καταγγείλουν με οποιονδήποτε τρόπο την απαράδεκτη αυτή εκφοβιστική ενέργεια κυβέρνησης – ΣΔΟΕ. Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά, από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα!».

Μάλιστα, η ΕΛΜΕ Πειραιά οργανώνει σήμερα, 1/11, στις 13:00 κινητοποίηση στα Δικαστήρια Πειραιά -Σκουζέ 3, κηρύσσοντας δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00.