ΑΔΕΔΥ: Άφαντος για μία ακόμα φορά ο κ. Τσακαλώτος! – Κινητοποίηση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Φωτό αρχείου -πηγή: asfalistiko.gr

«Την απαξίωσή του προς τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τις Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, που συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στο υπουργείο οικονομικών για τα ΒΑΕ και τον 13ο και 14ο μισθό, έδειξε, για μία ακόμα φορά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Παρά το γεγονός ότι εδώ και 20 μέρες η ΑΔΕΔΥ έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του και παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε για τη σημερινή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο του, αυτός επέλεξε να απουσιάζει. Είναι και αυτό ένα δείγμα της πρακτικής με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Αντ’ αυτού ανέλαβε να ενημερώσει την ΑΔΕΔΥ ο Διευθυντής του γραφείου του, ο οποίος κατ’ εντολή του υπουργού δήλωσε ότι «η συνάντηση για τον 13ο και τον 14ο μισθό δεν έχει νόημα», αφού εκκρεμεί η δίκη στο ΣτΕ. Αρνήθηκε, δηλαδή, να δώσει πολιτική λύση στο θέμα, όπως έκανε  η κυβέρνηση με τους ένστολους. Για τα ΒΑΕ δήλωσε πως θα παραταθεί η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για ένα εξάμηνο, μέχρι να καταλήξει η κυβέρνηση σε οριστική λύση».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «καταγγέλλει τον κ. Τσακαλώτο σε όλους τους εργαζόμενους, για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση του και δηλώνει πως μέσα στις επόμενες μέρες θα οργανώσει νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών. Θέλει δεν θέλει ο κ. Τσακαλώτος θα αναγκαστεί, όπως έγινε και στο παρελθόν, να δεχθεί τους εργαζόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.