ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στον διωκόμενο δήμαρχο Χαλανδρίου

Την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή της στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και στη διευθύντρια Προσωπικού του Δήμου Χαλανδρίου, Στέλλα Μπακόλα, που δικάζονται την 1η Νοεμβρίου 2017, στο Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η δίκη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, γίνεται «επειδή το Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον “επανέλεγχο” των συμβάσεων εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου)».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «εκτιμά ότι το “εντέλλεσθε” του δημάρχου Χαλανδρίου, καθώς και άλλων δημάρχων, προς τους υπαλλήλους τους, για τη μη αποστολή στο υπουργείο οποιουδήποτε στοιχείου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για απολύσεις εργαζομένων, ήταν αυτονόητη υποχρέωσή τους στη μάχη για τη σωτηρία των Δήμων από τον στραγγαλισμό των μνημονίων».

«Υπενθυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, την 24η Μαρτίου 2015, είχε απευθυνθεί στον τότε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και είχε ζητήσει να προωθηθεί η άμεση παύση των πειθαρχικών και ποινικών διώξεων ενάντια σε εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αλλά και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιστάθηκαν και συνέδραμαν στον αγώνα των εργαζομένων. Ο κ. υπουργός απάντησε τότε ότι το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί. Όμως μετά από δύο χρόνια οι ποινικές διώξεις συνεχίζονται σε βάρος δημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών επειδή αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα των χιλιάδων απολύσεων που σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να αγωνίζεται για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην Αυτοδιοίκηση και τη στελέχωση όλων των Δήμων της χώρας με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να υλοποιήσει το παραπάνω αίτημα της ΑΔΕΔΥ, ώστε να παύσουν οριστικά οι διώξεις κατά όλων των αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων».