ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση κατά της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς

Μέλη οργανώσεων κατά των πλειστηριασμών και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" συγκρούονται με άντρες των ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κατά την πρώτη ημέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, Αθήνα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017. Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν μέσα στη δικαστική αίθουσα του Ειρηνοδικείου Αθηνών για να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς. Οι αστυνομικοί προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των διαδηλωτών έκαναν χρήση χημικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Για αντιδημοκρατικό και αντεργατικό κατήφορο της κυβέρνησης κάνει λόγο με σημερινή ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση, μετά την τροπολογία για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, βάζει στο στόχαστρο όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, καθώς κατέθεσε τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης τους, με σκοπό να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή και να τους τρομοκρατήσει. Και μόνον από αυτό, καταρρίπτεται το κυβερνητικό “αφήγημα”, πως δεν κινδυνεύουν οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες».

Και προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούμαστε ούτε από την αστυνομική καταστολή, ούτε από την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες στα ειρηνοδικεία και όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Με συντονισμό, οργάνωση και ενωτικές κινητοποιήσεις θα ακυρώσουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται, σήμερα, στις 4 μ.μ., στο Σύνταγμα, την ώρα που θα ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η επαίσχυντη τροπολογία».