ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργοθεραπευτών

Με ανακοινώσεις τους ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στηρίζουν την αυριανή 24ωρη απεργία των εργοθεραπευτών, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το προπτυχιακό τμήμα σπουδών εργοθεραπείας του ΤΕΙ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γενικού Συμβουλίου στηρίζει και καλύπτει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την αυταρχική συμπεριφορά και νοοτροπία του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου που αρνείται πεισματικά να συναντήσει τον εκλεγμένο δημοκρατικά Σύλλογο Εργοθεραπευτών προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις και τις θέσεις του. Επίσης, θεωρούμε ότι η κατάργηση του τμήματος Εργοθεραπείας με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας – Πειραιά και της δήθεν αναβάθμισής του σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας, είναι ενταγμένη στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών για συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών και εκχώρησής του στους ιδιώτες».

Επίσης και η ΓΣΕΕ «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργοθεραπευτών της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας. Οι εργοθεραπευτές αντιδρούν στην απόφαση του αρμόδιου υπουργού, να καταργήσει το προπτυχιακό τμήμα σπουδών εργοθεραπείας του ΤΕΙ, με την αιτιολογία της συγχώνευσής του με άλλο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Με τον τρόπο αυτό καταργείται η επιλογή του δημόσιου πτυχίου, την ώρα που στα ιδιωτικά κολέγια και στα ΙΕΚ συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τα τμήματα των σπουδών εργοθεραπείας. Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργοθεραπευτών, οι οποίοι αγωνίζονται ώστε να μην υποβαθμιστεί η επιστήμη και η επαγγελματική τους οντότητα».