ΑΔΕΔΥ: Νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση για τα δώρα και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Φωτό αρχείου -πηγή: asfalistiko.gr

Νέα κινητοποίηση για τον 13ο – 14ο μισθό και για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, κηρύσσοντας στάση εργασίας στο Δημόσιο και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα ΒΑΕ) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των ΒΑΕ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο υπουργείο Οικονομικών.

«Διεκδικούμε:

  1. Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
  2. Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.
  3. Άμεση ρύθμιση για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα)».