ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί η μετακίνηση και να σταματήσει η δίωξη της Ζωής Πετροπούλου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την αυθαίρετη μετακίνηση και δίωξη της Ζωής Πετροπούλου, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η συνάδελφος μετακινήθηκε και διώκεται, γιατί προσπάθησε να λειτουργήσει η υπηρεσία της μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Αντιστάθηκε στον σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, αντιτάχθηκε στην εναπόθεση απορριμμάτων σε μη νόμιμους χώρους και παράλληλα ξεκίνησε τη διερεύνηση για παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων κατόπιν καταγγελίας. Να επισημάνουμε ότι για την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων τον Αύγουστο του 2018 επιβλήθηκε πρόστιμο στον Δήμο από την Περιφέρεια».

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας «γίνεται φανερό ότι η Δημοτική Αρχή προχωράει  στη μετακίνηση και δίωξη της εργαζόμενης προκειμένου να καλύψει τις δικές της πολιτικές, διοικητικές και νομικές ευθύνες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι «η μετακίνηση της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου δεν υπηρετεί υπηρεσιακές ανάγκες όπως προσχηματικά επικαλείται η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Η συνάδελφος λειτουργούσε ως προϊσταμένη του συγκεκριμένου τομέα, με γνώμονα, πάντα, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος από κάθε πτυχή (οικονομική, υγειονομική, πολιτιστική, περιβαλλοντική) και μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Με τη δίωξη της επιδιώκεται ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση της, καθώς και των υπολοίπων εργαζομένων, προκειμένου να μην αντιστέκονται και να μην αντιδρούν σε αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής».

Η ΑΔΕΔΥ, τέλος, «καλεί τη Δημοτική αρχή Τριφυλίας να επαναφέρει στη θέση της τη συνάδελφο και να σταματήσει κάθε ενέργεια δίωξης σε βάρος της».