ΑΔΕΔΥ: Παραδειγματική τιμωρία για τις αστυνομικές βιαιότητες κατά των καθαριστριών

Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9:00 π.μ., στο 1ο αυτόφωρο μονομελές (κτίριο 2 πρώην Σχολής Ευελπίδων) θα δικαστεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης για την αναίτια επίθεση και κακοποίηση των αγωνιζόμενων καθαριστριών Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, στην οποία προέβη, στις 10 Ιουλίου του 2014.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει  το “παρών” στις 24 του Σεπτέμβρη. Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει όλους εκείνους που εξαπολύουν την κρατική βία και καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας.

«Σήμερα οι συνεχιστές της ίδιας αντιλαϊκής και αυταρχικής  πολιτικής, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, που πανηγυρίζει για τα μνημόνια που δήθεν τέλειωσαν, διατηρούν και θωρακίζουν το καθεστώς ατιμωρησίας όσων ενέχονται σε πράξεις βίας και τραυματισμούς διαδηλωτών, ενώ οι καθαρίστριες σέρνονται από δικαστήριο σε δικαστήριο κατηγορούμενες», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «απαιτεί:

  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να αθωωθεί η συνάδελφος Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)».