ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την άλλη Πέμπτη για τα προαπαιτούμενα

Από τη γενική απεργία στις 30 Μαΐου -Φωτό: asfalistiko.gr

Συλλαλητήριο οργανώνει την άλλη Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, στις 7:00 μ.μ. στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «η κυβέρνηση θα φέρει τις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή, με τη γνωστή της πρακτική του κατεπείγοντος, το νέο νομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, που συμφώνησε με την τρόικα, τα οποία συνεπάγονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες και τελικά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

«Μεταξύ των προαπαιτούμενων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «υπάρχει η επαναβεβαίωση του τσεκουρώματος των συντάξεων από 101/19 και της μείωσης του αφορολόγητου από 1/1/2020. Ταυτόχρονα υπάρχουν δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που ξεκινούν από 3,56% του ΑΕΠ το 2018 και φτάνουν στο 5,19% το 2022 δηλαδή 10,8 δισ. ευρώ! Πρόκειται για “ματωμένα” πλεονάσματα που προέρχονται από την πρωτοφανή μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «αποφάσισε να διοργανώσει την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00 συλλαλητήριο στη Βουλή για να αποτρέψει την ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 5ου μνημονίου».