ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που δικάζονται για τις απεργίες του 2011

Τη συμπαράστασή της στα 35 μέλη του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ που δικάζονται την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, για τις απεργίες του 2011 εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 9:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Μετά από έξι χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι πρόθυμοι υποστηρικτές τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «συντηρούν δικαστικές υποθέσεις σε βάρος μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποδεικνύοντας ότι η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα ακόμα μέσο καταστολής και αποτροπής νέων κινητοποιήσεων στο μέλλον».

«Μετά από οκτώ αναβολές, τα μέλη του 35μελους Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ του 2011, δικάζονται με την κατηγορία της… ρύπανσης του περιβάλλοντος, που φέρεται να προκλήθηκε εξαιτίας των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ που έγιναν τον Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, και στις απολύσεις συναδέλφων μέσω της διαθεσιμότητας, σε εφαρμογή των μνημονίων, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ!

Κατηγορούνται, δηλαδή, επειδή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις, παλεύοντας να διασφαλίσουν το μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους, που πλήττονταν βάναυσα από τις επιλογές της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών.

Στα χρόνια των μνημονίων, το “σύστημα”, που στηρίζει την εφαρμογή μίας πολιτικής, που στόχο έχει την εξαθλίωση των πολιτών, την βάναυση καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ισοπέδωση των μισθών και των συντάξεων, συνεχίζει στην ίδια γραμμή με ακόμη μεγαλύτερο θράσος, αλαζονεία, έπαρση και αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε και: Την Παρασκευή η δίκη 35 στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις του 2011!