ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στους συνδικαλιστές γιατρούς του ΣΕΥΠ–ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΕΔΥ και του μέλους του Δ.Σ., προέδρου και γεν. γραμματέα του ΣΕΥΠ – ΠΕΔΥ (ΕΟΠΥΥ) Θεσσαλονίκης – Β. Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η μήνυση που υποβλήθηκε στους δύο συνδικαλιστές στηριζόμενη σε αβάσιμες κατηγορίες θα καταρρεύσει όπως πάντα καταρρέουν οι σκευωρίες εις βάρος συνδικαλιστών που επί χρόνια προασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και τη Δημόσια Υγεία. Οι παραπάνω συνδικαλιστές κατηγορούνται από τον Υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ απλά και μόνο γιατί υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζομένων να τους αναγνωριστεί το χρονοεπίδομα που εδικαιούντο. Η υπόμνηση και μόνο, εκ μέρους του Σωματείου, ότι άλλες κατηγορίες υπαλλήλων έλαβαν το χρονοεπίδομα (ήδη από τον Ιούλιο του 2016) σε συνδυασμό με τις διαρκείς παραστάσεις και οχλήσεις του Σωματείου προς τις διοικήσεις των ΥΠΕ αποτέλεσαν την πραγματική αιτία για την υποβολή της άδικης αυτής μήνυσης».

«Η δικαίωση του αγώνα τους (Οκτώβρη 2017) είναι η επιβεβαίωση της αναγκαίας συνδικαλιστικής τους δράσης, δράση την οποία αφού δεν κατάφεραν να εμποδίσουν προχώρησαν στη μήνυση για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκράτησης και συκοφάντησης των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. του Σωματείου και να αποδυναμώσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της και απαιτεί την άμεση παύση της προκαταρκτικής εξέτασης και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών».