ΑΔΕΔΥ: «Τα ΜΑΤ δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς»

Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την προηγούμενη Παρασκευή έξω από το υπ. Παιδείας

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας κατά την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι «τα ΜΑΤ δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς, αφού προηγουμένως εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν μας φοβίζει. Οι εκπαιδευτικοί δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα. Καταδικάζουμε τη βία της αστυνομίας και τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη για την καταστολή σε βάρος των εκπαιδευτικών».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ «χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν δυναμικά στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση ώστε να μπει τέλος στην πολιτική της αδιοριστίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια σε εφαρμογή των μνημονίων».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η κινητοποίηση της Παρασκευής αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Τα αιτήματα για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι αιτήματα που αφορούν όλο το Δημόσιο. Συνδέονται άμεσα με την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων κυβέρνησης – ΟΟΣΑ που συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας».