Ακυρώνονται αύριο οι μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Air France εξαιτίας της απεργίας

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France προβλέπει την ακύρωση αύριο του 50% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων που αναχωρούν από το Παρίσι, λόγω της απεργίας που έχει προκηρυχτεί με αίτημα την αύξηση των μισθών, στην οποία συμμετέχουν πιλότοι και  προσωπικό αέρος και εδάφους.

Η Air France προβλέπει να τηρήσει «το 75% των προγραμματισμένων πτήσεών της», βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί «το 50% των πτήσεών της μεγάλων αποστάσεων που αναχωρούν από το Παρίσι», «το 75% των πτήσεών της μεσαίων αποστάσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού» και «το 85% των πτήσεών της μικρών αποστάσεων», διευκρινίζει η διεύθυνση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της.

Σχεδόν το σύνολο των συνδικάτων της Air France κάλεσε χθες να κατέβουν σε απεργία την Πέμπτη οι πιλότοι και το προσωπικό αέρος και εδάφους της εταιρείας, ζητώντας γενική αύξηση των μισθών της τάξης του 6%, δεδομένης της μεγάλης αύξησης στα οικονομικά αποτελέσματα της αεροπορικής εταιρείας.

Ο όμιλος Air France-KLM εμφανίζει κέρδος εκμετάλλευσης αυξημένο κατά 42% για το 2017 στα 1,488 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 588 εκατομμύρια ευρώ για το γαλλικό κομμάτι του.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ