Ανακαλούν τα παραποιημένα έγγραφα αξιολόγησης στο υπ. Παιδείας και ζητούν συμπλήρωση νέων

Επανέρχεται η ΑΔΕΔΥ στο παραποιημένο έγγραφο αξιολόγησης στο υπουργείο Παιδείας (δείτε αναλυτικά εδώ), καταγγέλλοντας με σημερινή ανακοίνωσή της ότι ανακαλούνται τα παραποιημένα έγγραφα και διανέμονται καινούργια, τα οποία ζητείται από τους υπαλλήλους να ξανασυμπληρώσουν, ενώ η σχετική προθεσμία έληξε στις 2 Οκτωβρίου.

«Μετά τις ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για παραποίηση των φύλλων αξιολόγησης των υφισταμένων προς τους προϊσταμένους -απουσίαζαν οι βαθμολογίες 0-39: ανεπαρκής, ακατάλληλος-, η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, με εντολή Υπουργού, με το υπ’ αριθμ. 172410/Γ1/16-10-2017 ανακαλεί τα παραποιημένα φύλλα αξιολόγησης και μοιράζει τα νέα –όπως προβλέπονται στον Ν. 4369/16- καλώντας τους υπαλλήλους να τα συμπληρώσουν. Τώρα, δηλαδή, μετά τις παραποιήσεις των εγγράφων έχουμε και παρανομίες, αφού η συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης, από τους αξιολογούμενους, έληγε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και καλούνται τώρα στις 16 Οκτωβρίου(!) να τα συμπληρώσουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από τα παραπάνω:

  • Καταγγέλλει την όλη διαδικασία αξιολόγησης στο Υπουργείο Παιδείας, ως παράνομη.
  • Καλεί τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Παιδείας να μην συμπληρώσουν κανένα φύλλο αξιολόγησης και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ.
  • Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, προκειμένου να ακυρωθεί η παράνομη αυτή διαδικασία».

Θυμίζουμε ότι χτες ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.