Αναστέλλεται η διαδικασία αξιολόγησης – Κίνηση καλής θέλησης από Γεροβασίλη σε ΑΔΕΔΥ

Τήρησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, την υπόσχεση που έδωσε σήμερα στην ΑΔΕΔΥ για αναστολή της αξιολόγησης μέχρι τις αρχές Απριλίου, όρο που έθεσε σήμερα το συνδικάτο για να συμμετάσχει στην κοινή ομάδα εργασίας για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σε εγκύκλιό της η κ. Γερονασίλη αναφέρει ότι «το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα προβεί σε αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης. Ως εκ τούτου, και προς αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών, παρακαλούμε να ανασταλεί προσωρινά η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού μέχρι την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».

Νωρίτερα σήμερα με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ενημέρωνε ότι «πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 13:00, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας για τη Δημόσια Διοίκηση.

Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, που συμμετείχε στη συνάντηση, έθεσε, από την πλευρά της, τα παρακάτω θέματα:

1. Προϋπόθεση συμμετοχής σε οποιαδήποτε συζήτηση στην ομάδα εργασίας αποτελεί η αναστολή της διαδικασίας αξιολόγησης του 2018, που ήδη έχει ξεκινήσει σε ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, για όσο διαρκεί ο διάλογος.

2. Ζητήθηκε η κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 36 του Ν.4489/17 -με την οποία τιμωρείται όποιος συμμετέχει σε νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση- και παραδόθηκε το υπόμνημα, υπ’ αριθμ. πρωτ. 365/18-09-2017, της ΑΔΕΔΥ, το οποίο περιλαμβάνει τα 14 σημεία – θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση».

Σύμφωνα πάντα με την ΑΔΕΔΥ, «από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε τις εξής απαντήσεις:

1. Πρότεινε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαλόγου την 5η Απριλίου 2018 και δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα αναστέλλει ως τότε τις διαδικασίες αξιολόγησης.

2. Για την κατάργηση της τροπολογίας και το υπόμνημα που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ, με τα δεκατέσσερα σημεία, δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα δώσει αναλυτικές και συγκεκριμένες απαντήσεις, μέσα στις επόμενες μέρες, τόσο για την τροπολογία, όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που περιλαμβάνει».

Δείτε την εγκύκλιο με την οποία αναστέλλεται η αξιολόγηση

14_MART_2018_ANASTOLH_AXIOLOGHSHS