Ανησυχία των εργαζομένων για την επικείμενη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

Συνάντηση με τον εργοδότη (την ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. -θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς) ζητούν οι εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν, ζητώντας αναλυτικά ενημέρωση ενόψει της σχεδιαζόμενη πώλησης.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ), «τη διαδικασία για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν έχει ήδη ξεκινήσει η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ συγχρόνως η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαμηνύει πως η μεταβίβασή του θα έχει ολοκληρωθεί έως το προσεχές φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία Pricewaterhouse Coopers (PwC), ως σύμβουλος πώλησης, έχει προχωρήσει για τον σκοπό αυτόν στην αποστολή προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διερευνά τις προθέσεις υποψήφιων επενδυτών, εντός και εκτός Ελλάδας».

«Η πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν θα συμπληρώσει τις σαρωτικές αλλαγές στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΝΕΝ. «Η έως τώρα εξελίξεις, με την εξαγορά ιδιωτικών κλινικών του χώρου δημιουργούν όπως φαίνεται, ισχυρές τάσεις μονοπώλησης που θα επιδράσουν ενδεχομένως αρνητικά και στους εργασιακούς όρους όλων των εργαζομένων του κλάδου».

Το ΣΕΝΕΝ «ενόψει των επικείμενων αυτών εξελίξεων προτάσσει το Πλαίσιο Αιτημάτων του και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να καλέσει τον Εργοδότη σε διαβούλευση για επίσημη ενημέρωση», καταλήγει η ανακοίνωση.