Αντιδράσεις ΚΕΔΕ για τη σύσκεψη Φωτίου – δημάρχων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αποκλεισμό του ενός τρίτου των δήμων της χώρας αλλά και της ιδίας που είναι το θεσμικό όργανο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), από τη σύσκεψη που συγκαλεί αύριο Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους, της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «βεβιασμένη» την απόφαση αυτή της υπουργού και διερωτάται ποιοι επεξεργάστηκαν τα σχετικά στοιχεία «και πώς κατέληξαν στις προτάσεις που υποτίθεται ότι θα παρουσιάσουν».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ «ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι τα στοιχεία μιας χρονιάς, αυτής που πέρασε, αλλά να “βλέπει” δεκαετίες μπροστά». Γι’ αυτό καλεί την υπουργό να αναθεωρήσει τη στάση της και «να προχωρήσει μαζί με την ΚΕΔΕ και όλους τους Δήμους στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου που να αφορά όλους τους Δήμους, χωρίς εξαιρέσεις, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Με στόχο την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, ώστε να μην μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών».

Διαβάστε και: Συνάντηση Φωτίου με 203 δημάρχους για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ