Απειλές και εκφοβισμός συμβασιούχων που συμμετείχαν σε στάση εργασίας!

Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), η οποία αφορά πρωτοφανείς πρακτικές εκφοβισμού εργαζομένων που συμμετείχαν σε στάση εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας «καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή και απαράδεκτη πρακτική της εργολαβικής εταιρείας ΟΝΕΧ να προχωρήσει σε “εκφοβιστικά” τηλεφωνήματα προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μέλη του Σωματείου “Η Συσπείρωση” εξαιτίας της συμμετοχής τους σε στάση εργασίας».

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, «μετά το πέρας της στάσης εργασίας ακολούθησαν τηλεφωνήματα από την εργοδότρια εταιρεία, που ενημέρωνε τους συμβασιούχους εργαζόμενους ότι σύμφωνα με την πολιτική και τη φιλοσοφία της εταιρείας δεν επιτρέπει την απεργία, πάντα στα πλαίσια της “προστασίας” των εργαζομένων, της “παραγωγής έργου” και των “ισορροπιών”».

Το ΕΚΑ, καταλήγει η ανακοίνωση, «υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και καλεί το υπουργείο Εργασίας και κάθε αρμόδιο φορέα και θεσμό να πάρουν θέση για την πρωτοφανή, απαράδεκτη και κατάπτυστη αυτή πρακτική.