Απεργούν την Παρασκευή 16 Μαρτίου οι εκπαιδευτικοί – Νέα συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας

24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας έχει προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) για την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, ενώ η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00), καλώντας τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ «κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις, κηρύσσοντας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης (με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και 3ωρη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα).

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ. δίνοντας το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι “θεσμοί” και ο ΟΟΣΑ».

Στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ καλούνται οι εκπαιδευτικοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 16 Μαρτίου στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 13:00, ενάντια στην πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών.

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα στις 13.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που γίνονται την Παρασκευή, 16 του Μάρτη, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα με βασικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Η ΑΔΕΔΥ «καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την Παρασκευή, 16 του Μάρτη, ώρα 13:00 στο υπουργείο Παιδείας».