Απλήρωτοι για δυο μήνες οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία – Συγκέντρωση την Τετάρτη στον ΟΑΕΔ

Για εμπαιγμό κάνει λόγο το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση για ένα δίμηνο των αμοιβών για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασίας και ετοιμάζει κινητοποίηση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία παραμένουν απλήρωτοι επί ένα δίμηνο, εξαιτίας του ότι δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα από τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τα Σωματεία Αγ. Αναργύρων Καματερού, Φυλής και Περάματος προγραμματίζουν για την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο.

Για εμπαιγμό κάνει λόγο το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας πως για να μην υπάρξει κινητοποίηση από τους εργαζομένους ενημερώνονται ότι «δήθεν σήμερα ή αύριο θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους».

Επιπλέον, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει και για το εφάπαξ επίδομα στους ανέργους 18 – 24 ετών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «το καλοκαίρι κατάργησε τέσσερα επιδόματα που αφορούσαν ανέργους από 20 μέχρι 29 ετών. Την ίδια στιγμή αφήνει απλήρωτους και μέσα στις γιορτές τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία που προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και που καλούνται να ανταπεξέλθουν με τον πενιχρό μισθό των 495 ευρώ».