Απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση στο Θριάσιο νοσοκομείο, που είναι απλήρωτοι για τον μήνα Ιανουάριο, λόγω της συστηματικής καθυστέρησης στις πληρωμές από την εργολαβική εταιρεία ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ρο σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

«Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «συχνά αναγκάζονται να εργάζονται απλήρωτες υπερωρίες, επειδή οι εργολαβικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει διαδοχικά τη σίτιση στο νοσοκομείο, μείωσαν το ωράριο εργασίας σταδιακά από 8 σε 6,5 ώρες. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους».

«Παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί ‘εκδίωξης των εργολάβων’, τόσο στο ΘΡΙΑΣΙΟ όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του Θριάσιου Νοσοκομείου, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων«.

«Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ Θριάσιο να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν άμεσα η μισθοδοσία του Ιανουαρίου και οι πραγματοποιηθείσες υπερωρίες και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή».

«Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση, και αυτό διεκδικούμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και η πρόσληψη όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.