ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αργία θα κηρύξει την επομένη των Χριστουγέννων στο εμπόριο η Αχτσιόγλου

Μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργάνων για την πρόθεση της εταιρείας McArthurglen Ελλάς να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα στο Εκπτωτικό Χωριό την επομένη των Χριστουγέννων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του asfalistiko.gr, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αποφάσισε να κηρύξει αργία για τα εμπορικά καταστήματα την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, δεν είναι ακόμα διευκρινισμένο αν στις προθέσεις της κ. Αχτσιόγλου είναι να κηρυχτεί αργία και η επομένη της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Η συγκεκριμένη απόφαση της υπουργού, που θα ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες μέρες, έρχεται ως μια κίνηση καλής θέλησης απέναντι σε σωματεία και εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον πιέζονται με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, όπως η πρόσφατη Black Friday, να εργάζονται Κυριακές και κατοχυρωμένες αργίες, τις περισσότερες φορές, μάλιστα, χωρίς επιπλέον αμοιβή, αφού ο τεράστιος στρατός ανέργων δημιουργεί τις συνθήκες ώστε εκ των πραγμάτων πολλοί εργαζόμενοι να αναγκάζονται να αποδεχτούν εργοδοτικούς εκβιασμούς και τελεσίγραφα.

Θυμίζουμε ότι οι αντιδράσεις εργαζομένων και σωματείων για την πρόθεση της εταιρίας να λειτουργήσει το Εκπτωτικό Χωριό ήταν άμεσες και μεγάλες, με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) να αναδεικνύει το θέμα από τις 8 Δεκεμβρίου (δείτε αναλυτικά εδώ) και να τονίζει ότι «οι σκληρά εργαζόμενοι μισθωτοί των εμπορικών επιχειρήσεων, δεν φτάνει που προσλαμβάνονται για τετράωρα και εργάζονται τελικώς δεκάωρα, δεν φτάνει που εργάζονται δύο συνεχόμενες Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, τώρα τους ζητείται από τους κυρίους ιδιοκτήτες της εν λόγω εταιρείας να εργαστούν και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων».

Αντίστοιχα και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αντέδρασε από την πρώτη στιγμή, ζητώντας από τη McArthurglen να μην ανοίξει το Εκπτωτικό Χωριό την επομένη των Χριστουγέννων.