Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης του Έθνους της οικογένειας Μπόμπολα

Απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Εκδόσεις Έθνος Α.Ε. με βασικό μέτοχο την εταιρεία, ιδιοκτησίας Μπόμπολα, Πήγασος, που εξέδιδε τις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, πριν οι τίτλοι μεταβιβαστούν στον όμιλο Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

Με την απόφασή του (αριθμός 102/2018), το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης για τυπικούς λόγους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν εμφανίζει καν πτωχευτική περιουσία, δηλαδή, χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης.

Έτσι, φαίνεται να μην εξετάστηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίοι διά των συνηγόρων τους κάνουν λόγο για «δόλια» πτώχευση.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων αντιτάσσονται στην αίτηση πτώχευσης και υποστηρίζουν πως υπήρξαν στην εταιρεία επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Μετά την απορριπτική απόφαση εκτιμάται ότι αν και δεν αναμένεται η εταιρεία να λειτουργήσει εκ νέου, παραμένει ανοικτή και επομένως «τρέχουν» οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και άλλους πιστωτές.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Τζ.Β.