Απόλυση δημοσιογράφου επειδή… δεν πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά της!

Τι άλλο θα δούμε στις εργασιακές συνθήκες – ζούγκλας που έχουν διαμορφωθεί και επιτρέπουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία; Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της αναδεικνύει μια ακόμα προκλητική εργοδοτική απόφαση που ξεπερνά κάθε… φαντασία.

«Μετά την απόλυση δημοσιογράφου μέσω δημοσίευσης στην εφημερίδα που εργαζόταν», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας προέκυψε από νεόκοπο ιδιοκτήτη ιστοσελίδας. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία  της Ιnsider.gr απέλυσε τη συνάδελφο Ελένη Μπότα ”επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της”, ενώ πριν από λίγες μέρες την ίδια σύσταση απηύθυνε και σε άλλη δημοσιογράφο που δεν ήταν ”χαρούμενη στη δουλειά της” αλλά ”απλά περιχαρακώνεται πίσω από το καλό ρεπορτάζ”».

«Η εργοδοσία εμφανίζεται πλέον αδίστακτη. Δεν κάνει καν τον κόπο να επικαλεστεί κάποια αληθοφανή δικαιολογία, τηρώντας τα προσχήματα. Απολύει εργαζόμενους έμπειρους, άξιους και τυπικούς στη δουλειά τους με τρόπο αυθαίρετο, απαξιωτικό, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να αντιδράσει με κάθε τρόπο και να βάλει τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία μας οδηγούν ορισμένοι εργοδότες».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας και προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να  προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία και στην έγκυρη ενημέρωση».