Απόλυτα έγκυρη η γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας

Την απάντηση που έδωσε στις 7/5/2018 η τότε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, επικαλείται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώνεται η πάγια θέση του ΙΣΑ ότι «δεν προκύπτει κανένας περιορισμός στην έκδοση ιατρικών γνωματεύσεων αναφορικά με τις αναρρωτικές άδειες από ιδιώτες ιατρούς ή ιατρούς ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

Θυμίζουμε ότι πριν δύο μέρες ο ΙΣΑ αποκάλυψε ότι με βάση γιατρούς–μέλη του από πολλούς φορείς δεν γίνονται δεκτές ιατρικές γνωματεύσεις που αφορούν αναρρωτικές άδειες ασθενών εάν δεν υπογράφονται από ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ έστειλε και επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη, με την οποία ζητά να αποσαφηνίσει το εν λόγω ζήτημα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στο ζήτημα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι γιατροί, τόσο αυτοί που υπηρετούν στον Δημόσιο Τομέα, όσο και οι ιδιώτες – ελευθεροεπαγγελματίες έχουν ισότιμη υπογραφή της επιστημονικότητάς τους. Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει, οι ιατροί – μέλη μας να αποδέχονται την αμφισβήτηση του κύρους των ιατρικών γνωματεύσεων στο Δημόσιο τομέα, πολλώ δε μάλλον στον ιδιωτικό τομέα».