Απόφαση κόλαφος για Μπόμπολα – Δικαίωση για εργαζόμενους με μπλοκάκι

Δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν εργαζόμενους με μπλοκάκι στον όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ και στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, αποδεχόμενες ότι στις συμβάσεις των δημοσιογράφων σαφώς υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία.

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) «χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δημοσίευση δύο αποφάσεων του ειρηνοδικείου Χαλανδρίου διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες δικαιώνουν πανηγυρικά εργαζόμενους-μέλη της ΕΣΠΗΤ στα περιοδικά του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ και της εταιρείας που εξέδιδε την εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Οι αποφάσεις αφορούν σε συναδέλφους που εργάζονταν με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για εργαζόμενους συντάκτες υπό πραγματικό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας».

Σύμφωνα με την ΕΣΠΗΤ, «το δικαστήριο με τις αποφάσεις του δέχτηκε ότι υποκρύπτεται στις συμβάσεις των συναδέλφων εξαρτημένη εργασία και επιδίκασε όλα τα αιτούμενα κονδύλια τα οποία οφείλονταν από τις εργοδότριες εταιρείες στους εργαζόμενους αυτούς, δίνοντας ταυτόχρονα την άδεια να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία των εταιριών για τη διασφάλιση της είσπραξης των απαιτήσεών τους».

Η ΕΣΠΗΤ, «παρούσα στο δικαστικό αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή, χαιρετίζει τη θετική δικαστική απόφαση και δηλώνει για άλλη μια φορά και προς κάθε κατεύθυνση την πάγια αντίδρασή της ενάντια σε κάθε πρακτική εργοδοτικής αυθαιρεσίας που επιχειρεί την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων».