Απόφαση-σοκ: Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι επικουρικοί στα νοσοκομεία

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του αρμόδιου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017.

Όπως σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, «σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων συναδέλφων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση, πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018. Ήδη οι διοικήσεις των νοσοκομείων καλούν τους συναδέλφους για να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό της απόφασης».

«Η κυβέρνηση», προσθέτει η ΟΕΝΓΕ, «έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασής του. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

«Καλούμε τις Ενώσεις να απευθυνθούν άμεσα στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να τους ενημερώσουν για τον αριθμό των συναδέλφων επικουρικών που η σύμβασή τους λήγει στις 31/12/2018. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να καθορίσει τη στάση της. Κάτω τα χέρια από τους επικουρικούς. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση συναδέλφου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Διαβάστε και: ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση για τους επικουρικούς στα νοσοκομεία