Από πρόγραμμα σε… πρόγραμμα 850 κενές θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

Οκτακόσιες πενήντα θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας για πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας μεταφέρονται με απόφαση του υπ. Εργασίας σε αντίστοιχο πρόγραμμα στο μέλλον.

Αιτία, το γεγονός ότι στην α’ φάση του προγράμματος υπήρξαν 850 κενές θέσεις που δεν καλύφθηκαν ούτε από τον πίνακα των επιλαχόντων. Κατά συνέπεια, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να επεκτείνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης και σε άλλες ομάδες ανέργων.

Απαντώντας σχετικά σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Μανιάτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, επισήμανε ότι «η προτεραιότητα στους ευπαθείς και μακροχρόνια ανέργους παραμένει, αλλά η δυνατότητα συμμετοχής δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς. Η σχετική ρύθμιση εντάχθηκε ως ξεχωριστό άρθρο 91 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο “Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ Α’ 38). Σε εφαρμογή της διάταξης, θα εκδοθεί σύντομα νέα προκήρυξη, με την οποία θα διευρυνθεί η ομάδα των ανέργων που θα μπορούν να συμμετάσχουν, ώστε να βρεθούν τα άτομα που θα καλύψουν τα κενά».

Η σχετική ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί από την κ. Αντωνοπούλου και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής υπογραφών από τους λοιπούς συναρμόδιους υπουργούς.