Αποφασίστηκε η επέκταση 4 Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας – Ποιους κλάδους αφορούν

Στη σημερινή, δεύτερη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, αποφασίστηκαν οι τέσσερις πρώτες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που άμεσα θα επεκταθούν και θα καταστούν υποχρεωτικές για το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου που αφορούν.

Οι τέσσερις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που αποφασίστηκε να επεκταθούν είναι των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτόρων, των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και των γραφείων τουρισμού και αφορούν 30.000 – 35.000 εργαζόμενους.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να πάρουν αύξηση στο μισθό τους χιλιάδες εργαζόμενοι που είδαν τα εισοδήματα και τα εργασιακά τους δικαιώματα τον καιρό των μνημονίων κυριολεκτικά να σφαγιάζονται.

Αυτό που απομένει για την επέκταση των συγκεκριμένων Συλλογικών Συμβάσεων είναι η υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, από την αρμόδια υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες.

Στη σημερινή συνεδρίασή του το ΑΣΕ αποφάσισε, επίσης, να δρομολογήσει και τις επόμενες συμβάσεις που πάνε για επέκταση. Μάλιστα, την επόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, θα απασχολήσουν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στα μεταλλεία και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς και οι τοπικές – ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία των νομών Χανίων, Λασιθίου και Ρόδου.