Αχτσιόγλου: Η ύφεση καλπάζει, αλλά η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις!

Η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, που η ύφεση καλπάζει, λαμβάνει αποφάσεις που λειτουργούν περίπου ως… πριμοδότηση των απολύσεων! Αυτή είναι η τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως ρεπορτάζ του asfalistiko.gr σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Εργασίας «κλείνει το μάτι» στις απολύσεις στους κλάδους του τουρισμού και των αερομεταφορών.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας στις 30 Ιουνίου, απολύονται ελεύθερα ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές».

Με δήλωσή της σημειώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν «τη στιγμή που η ύφεση καταγράφει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στο 15,2% το δεύτερο τρίμηνο και η ανεργία αυξάνεται διαρκώς, η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις». Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι «πέρα από την εκδικητικότητα προς τους εργαζόμενους, η απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών επιβεβαιώνει -όπως εξ αρχής είχαμε τονίσει- ότι ούτε οι αναστολές συμβάσεων ούτε και το διαβόητο “Συν-Eργασία” θεσπίστηκαν για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και τα όσα αντίθετα έλεγε τότε ο κ. Βρούτσης ήταν μόνο για να θολώσει την αλήθεια».