Γενική απεργία: Νεκρώνει την Τετάρτη η χώρα – Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη, 30 Μαΐου, και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία. Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί ολους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Στάσεις εργασίας και απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία 

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.  Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Μαΐου, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που αντιδρούν στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, έχουν προγραμματίσει για την ημέρα της 24ωρης απεργίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία στις 30 Μαϊου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Λόγω της στάσης εργασίας (10:00-13:00 τοπική ώρα) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN ανακοινώνει ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

Συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Να συμμετάσχουν με ενότητα στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης,στην 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο 30 Μαΐου και στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (Ε.Κ.Θ.). Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου και πιθανότατα πορεία προγραμματίζει και το Π.Α.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στις 30 Μαΐου.

Κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατία προγραμματίζουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Οι δέκα φορείς της κοινωνίας των πολιτών, οι σύλλογοι και τα Σωματεία μέλη τους στη Θεσσαλονίκη, που συγκροτούν την «Κοινωνική Συμμαχία», όπως έχει ονομαστεί το κοινό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί κατά των πολιτικών λιτότητας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στις 12:00, με θέμα την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, την 24ωρη απεργία αύριο, 30 Μαΐου 2018 και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 11π.μ. στο ΥΜΑΘ.

Διαβάστε και: