ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η διοίκηση προωθεί νέες περικοπές μισθών – Τι απαντά η ΔΕΗ

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), σημειώνει ότι «η διοίκηση της ΔΕΗ αιφνιδιαστικά σήμερα οδήγησε σε ναυάγιο τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «η σημερινή στάση της διοίκησης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αρχές που είχαν συμφωνηθεί στις πρόσφατες συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της εταιρίας όσο και με τον αρμόδιο υπουργό».

«Το ναυάγιο προέκυψε όταν κατά τη σημερινή συνάντηση τα στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ παρουσίασαν σχέδιο προτάσεων που περιλαμβάνει νέες περικοπές για τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ, όταν ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί που πήγαν τα 5,5 δισ. ευρώ που περιέκοψαν από τους μισθούς των εργαζόμενων την τελευταία πενταετία».

«Πιθανότατα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θέλουν να δημιουργήσουν νέες συνθήκες προετοιμάζοντας το έδαφος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού για εξασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας. Εκτός και εάν αποτελεί ευθεία εντολή και άμεση παρέμβαση του Υπερταμείου, που είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΔΕΗ, στις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ».

«Σε κάθε περίπτωση η στάση της διοίκησης Παναγιωτάκη δυναμιτίζει περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα ενόψει της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και οδηγεί αναπόφευκτα στη σύγκρουση. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θέλει να διαβεβαιώσει τους εργαζομένους στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ πως θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι από την επαμφοτερίζουσα τακτική της διοίκησης της ΔΕΗ και να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά η ΔΕΗ

Κύκλοι της επιχείρησης απάντησαν στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ επιδιώκει την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν την λήξη της υφιστάμενης, ώστε να μην υπάρχει θεσμικό κενό.

Πηγές της επιχείρησης ανέφεραν ότι:

1. Η ΔΕΗ πρότεινε θεσμικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων, θεσμικά μέτρα για την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν έθεσε θέμα μείωσης αποδοχών.

2. Στη συλλογική σύμβαση εργασίας 2015-2018 με την οποία θεσμοθετήθηκε το τροφείο, ρητώς αναφέρεται ότι η περίοδος χορήγησης του είναι επίσης τριετής και σταματά με την λήξη της ΣΣΕ στις 28 Φεβρουαρίου. Πουθενά δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για συνέχιση αυτού του προσωρινού μέτρου.

Τέλος, αναφορικά με την επισήμανση της ΓΕΝΟΠ ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων «παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού για εξασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας», οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της αποεπένδυσης στη λιγνιτική παραγωγή με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.