Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά «λίπος» στο Δημόσιο

Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στη σημερινή ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ότι «το μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 28.000 σύμφωνα με την Απογραφή του Δεκεμβρίου του 2017».

Στη δήλωσή της η κ. Γερονασίλη τονίζει ότι «επειδή φαντάζομαι ότι απλή αριθμητική ξέρουν στην ΝΔ, συμπεραίνω ότι σκόπιμα προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να παραπληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες. Με μια απλή αναζήτηση βέβαια στην “Απογραφή”, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το μόνιμο προσωπικό το Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861, το Δεκέμβριο του 2016, 565.671 και φυσικά τον Δεκέμβριο του 2014, το μόνιμο προσωπικό ήταν 576.856.

Δηλαδή το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών, του Κλήρου κ.ά.) είναι μειωμένο κατά περίπου 10.000 σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας.

Σε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επωμίζονται και το βάρος μιας ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που θέλει με κάθε τρόπο την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό.

Ευτυχώς, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παλαιότερα χαρακτήρισε ως “λίπος”, “περιττό βάρος” εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του, δεν θα βρεθεί ποτέ στην “ευχάριστη” θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά του», καταλήγει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.