Για αυτογελοιοποίηση Τσακαλώτου κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ – Δεν πήγε στο ραντεβού για τα ΒΑΕ

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε η ΑΔΕΔΥ τη σημερινή απουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από το ραντεβού που είχε οριστεί για το ζήτημα που αφορά στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).

«Ο υπουργός δεν παρέστη», τονίζει η ΑΔΕΔΥ, «στη συνάντηση την οποία είχε κλείσει ο ίδιος με την ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου κατά την κατάληψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 και ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει η ΑΔΕΔΥ στις 3 του Μάη. Επισημαίνουμε ότι για το θέμα των ΒΑΕ έγιναν από την ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες δυο κινητοποιήσεις, στις 3 του Απρίλη και στις 3 του Μάη 2018».

«Είναι πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΔΕΔΥ, «υπουργός, ο οποίος κλείνει συνάντηση με το Τριτοβάθμιο Όργανο των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς και με Ομοσπονδίες του Δημοσίου Τομέα, να μην παρευρίσκεται σε αυτήν χωρίς καμιά δικαιολογία. Οι δικαιολογίες που ψέλλισε ο Διευθυντής του γραφείου του, ότι δήθεν δεν τον βρίσκει στο τηλέφωνο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγούν στην αυτογελοιοποίηση και στον αυτοεξευτελισμό του ίδιου του υπουργού».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι Ομοσπονδίες «που παρέστησαν δηλώνουμε ότι ο υπουργός, θέλει δεν θέλει, θα δεχθεί την αντιπροσωπεία των εργαζομένων και δεν θα κρυφτεί πίσω από τα κάγκελα του υπουργείου για να μην απαντήσει για τις περικοπές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση και ο ίδιος στα ΒΑΕ. Τέλος, να σημειωθεί ότι την ώρα που οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέβαιναν τα σκαλιά του υπουργείου, αποχωρούσε ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ. Τα συμπεράσματα δικά σας!», καταλήγει η καταγγελία της ΑΔΕΔΥ.