Για τον ΕΦΚΑ πήγαιναν, τα ΜΑΤ «συνάντησαν» οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΕ ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ

Τα… ΜΑΤ βρήκαν μπροστά τους τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), στην προσπάθειά τους να παραστούν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να αντιπαρατάξει «δυνάμεις των ΜΑΤ σε ολιγομελή αντιπροσωπεία μελών των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας στην είσοδο του κτιρίου Διοίκησης στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. Μοναδική μας πρόθεση ήταν κατά τη συνήθη πρακτική να ζητήσουμε σύντομη ακρόαση από το Δ.Σ. του Οργανισμού το οποίο εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζε, σχετικά με υπηρεσιακά – υπαλληλικά ζητήματα τα οποία είχαμε θέσει μέσω γραπτού υπομνήματος την προηγούμενη εβδομάδα».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ακόμη ότι ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης πως ο Θ. Μπακαλέξης, διοικητής του ΕΦΚΑ, επρόκειτο να δεχτεί μόνο τέσσερις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Καταγγέλλοντας το γεγονός παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. οι εργαζόμενοι πήραν από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ την απάντηση πως τα ΜΑΤ δεν περίμεναν τους ίδιους, αλλά άλλους εργαζόμενους!

Μετά τα χθεσινά γεγονότα, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις, φορέας των οποίων είναι ο κος Μπακαλέξης. Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο κάθε απόπειρα τρομοκράτησης όπως και κάθε μορφή αυταρχικότητας και κατασταλτικής παρέμβασης στον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους η ΠΟΠΟΚΠ και η ΠΟΣΕ ΙΚΑ.