ΓΣΕΕ για τριετίες: Η εργασιακή ζούγκλα καλλιεργεί την εργοδοτική παραβατικότητα

Παρέμβαση πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ για το θέμα που ανέδειξε το asfalistiko.gr και αφορά την προσφυγή του ΣΕΒ κατά της αύξησης των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, συνεπεία της αντίστοιχης αύξησης του κατώτατου μισθού, που έχει τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, αν και δεν αναφέρεται επίσημα ο ΣΕΒ, τονίζεται ότι δεν πρέπει να μένουν εκκρεμή τα αιτήματα που αφορούν την επαγγελματική προϋπηρεσία των εργαζομένων. Άλλωστε όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «δεν είναι ζήτημα «πολιτικής βούλησης», αλλά συλλογική εργατική κατάκτηση, η οποία οφείλει να αντιμετωπίζεται με θεσμική και νομική σοβαρότητα».

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι έχει πετύχει «με σειρά προσφυγών και αγώνων την αναγνώριση του παράνομου χαρακτήρα σειράς μνημονιακών αντεργατικών μέτρων». Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την άμεση κατάργησή τους, «δεδομένου ότι η διατήρησή τους σε ισχύ επιτείνει τη σύγχυση και ενισχύει την πολυσχιδή εργοδοτική παραβατικότητα. Όσο τα αιτήματα αυτά παραμένουν εκκρεμή, η ευθύνη για την εργασιακή ζούγκλα θα μεγαλώνει, καλλιεργώντας βέβαια τις εργοδοτικές προσδοκίες για επιχειρηματικότητα χωρίς αυστηρή εργατική προστασία», καταλήγει η Συνομοσπονδία.