ΓΣΕΕ: Επιχείρηση εκφοβισμού συνδικαλιστών από την κυβέρνηση

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την επιχείρηση κλίματος εκφοβισμού συνδικαλιστικών στελεχών που καλούνται τον τελευταίο καιρό για κατάθεση στην αστυνομική ‘Υπηρεσία Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος’».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «χαρακτηριστική περίπτωση η κλήση για παροχή εξηγήσεων στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και στην Προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, με αδικήματα το μισό ποινικό κώδικα. Όλα αυτά επειδή οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές έπραξαν το αυτονόητο: μετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διαδηλώνοντας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν».

«Με τις κλήσεις προς κατάθεση επιχειρείται, ματαίως, η καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού για την υποστολή του ελευθέρου φρονήματος και των κοινωνικών αγώνων. Τον τόνο γι’ αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές άλλων χρόνων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «τον δίνουν με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη που στοχοποιούν ευθέως και απαξιώνουν με κάθε μέσο όποιους δεν ανήκουν στην ομάδα των χειροκροτητών τους, διχάζοντας απερίσκεπτα το λαό και όποια κοινωνική ομάδα αντιστέκεται».

«Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σήμερα πραγματοποιεί στάση εργασίας και συγκέντρωση στα τμήματα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση: Οι κλήσεις σε απολογία δεν πτοούν κανέναν. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι χαρακτηρίζουν με τον χειρότερο τρόπο τους ηθικούς αυτουργούς και πολιτικούς καθοδηγητές πρακτικών, που ανασύρονται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, και επαναλαμβάνονται στις μέρες μας σαν θλιβερή αλλά και επικίνδυνη φάρσα, εν ου παικτοίς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.