ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί η τροπολογία που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών

Φωτό: asfalistiko.gr

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, χτες αργά το βράδυ, στην κατάθεση τροπολογίας στη βουλή, με την οποία στην ουσία ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης».

«Συγκεκριμένα», όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «με την τροπολογία η οποία τίθεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, εκχωρείται αστικό έργο αποκλειστικής ευθύνης των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, σε ΚΤΕΛ Α.Ε. αλλά ακόμη και σε ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών».

«Αντί το αρμόδιο υπουργείο να προωθεί μέτρα και πολιτικές για την καλύτερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα του επιβατικού κοινού, προωθεί μέτρα που όχι μόνο θα επιδεινώσουν την κατάσταση, αλλά θα οδηγήσουν και σε αύξηση του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες».

Η ΓΣΕΕ «ζητά την απόσυρση της απαράδεκτης αυτής τροπολογίας και βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι στην αντίθετη περίπτωση έχουν προειδοποιήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε και: Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ λόγω στάσης εργασίας – 24ωρη απεργία αύριο

Δείτε εδώ την τροπολογία